Wethouder Jan Martin van Rees kreeg het zwaar te verduren.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Jan Martin van Rees kreeg het zwaar te verduren. © Marieke Amelink

Debat over huisvesting statushouders in Almelo ontspoort: ‘Vertrouwt u deze wethouder nog?’

ALMELO - Raadsleden die verontwaardigd de zaal uitlopen, een wethouder die door zijn eigen partij (Lokaal Almelo Samen) in de rug wordt aangevallen en een clash met coalitiegenoot VVD, waarbij zelfs de vertrouwensvraag werd gesteld. Het debat over huisvesting van statushouders ontspoort in de Almelose gemeenteraad.

 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 2. Onherstel­baar leed na de dood van Jarell, maar de dader hoeft niet de gevangenis in, hoe zit dat?
  PREMIUM
  zaak jarell reinders

  Onherstel­baar leed na de dood van Jarell, maar de dader hoeft niet de gevangenis in, hoe zit dat?

  ALMELO - Voor de tweede keer in korte tijd heeft de rechtbank Overijssel laten zien niet de zwarte toga van het Openbaar Ministerie te verkiezen boven de witte doktersjas van deskundigen. Voor de doodslag op de Almelose Jarell Reinders kreeg verdachte Humphrey W. namelijk alleen tbs, net als in de uitspraak tegen ‘kruisboogschutter’ Kenzo K. De eis van de officier van justitie om gevangenisstraf op te leggen, werd genegeerd.