Volledig scherm
PREMIUM
© Frans Nikkels

Dit bedrijf uit Almelo laat over hele wereld vliegtuigen vliegen

VideoALMELO - Als alle onderdelen van het Almelose bedrijf Aeronamic uit de vliegtuigen worden gehaald, dan komen vele duizenden grote vracht- en passagierstoestellen niet meer van hun plek. Ook niet de fonkelnieuwe Joint Strike Fighter.

Het is wel even een toestand om bij Aeronamic binnen te komen. Het bedrijf zit namelijk op het terrein van Urenco, de met afstand best beveiligde plek in Almelo. Pasjes, poortjes, formulieren, checks en stickers zorgen ervoor dat niemand ongemerkt met bedrijfsgeheimen aan de haal gaat. En dan nog blijven er afdelingen verborgen. Dat zijn de plekken waar componenten voor de Joint Strike Fighter (JSF) worden gemaakt. Deze maand, op 30 januari, levert bouwer Lockheed Martin, de eerste acht af aan Nederland. Met, cruciale onderdelen uit de fabriek in Almelo.

  1. Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstichting Almelo

    Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstich­ting Almelo

    Brandstichting in een woning in Almelo laat twee jaar na dato nog altijd diepe sporen na bij het slachtoffer. “Dit heeft mij gebroken”, zei de vrouw in haar slachtofferverklaring. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van een poging tot moord. Datzelfde geldt voor brandstichting aan de Palestrinastraat in hetzelfde jaar. Het eist gevangenisstraffen van 8 tot 16 jaar tegen de verdachten uit Heerde, Apeldoorn en Nunspeet.