Dode gevonden bij brand in appartement in Almelo

videoALMELO – Bij een brand in een appartement aan de Verdilaan in Almelo is dinsdagavond het lichaam van een overleden man gevonden. De politie doet onderzoek naar de doodsoorzaak.

De brand werd iets voor half zeven gemeld. Het vuur woedde in een appartement op de benedenverdieping van een flatgebouw van ‘Woonzorg Nederland’ in de wijk Aalderinkshoek.  De brand werd geblust door de brandweer Almelo en collega’s van het korps uit Wierden.

Omwonenden melden dat het appartement werd bewoond door een hulpbehoevende oudere man, die zou zijn aangewezen op een scootmobiel. Andere bewoners van het complex moesten tijdens het blussen van de brand tijdelijk naar buiten. Toen het vuur gedoofd was konden ze terug naar binnen.

De oorzaak van de brand is niet duidelijk.

Volledig scherm
© News United/Patrick Weegink
  1. Groei van designer-outletwebshop Otrium positief voor XL Businesspark in Almelo
    PREMIUM

    Groei van designer-outletweb­shop Otrium positief voor XL Busi­nesspark in Almelo

    ALMELO - Almelo spint garen bij de snelle groei van de designer-outletwebshop Otrium. Sinds enkele weken wordt de verzending van kleding voor Otrium binnen Europa verzorgd door Bleckmann Fashion & Lifestyle Logistics op regionaal bedrijventerrein XL Businesspark. Kleding van bekende merken als G-Star, Björn Borg, Pepe Jeans, Asics, Floris van Bommel en Marlies Dekkers wordt bij Otrium stukken goedkoper verkocht. De populariteit van het merk heeft ook positieve gevolgen voor de werkgelegenheid bij de Twentse logistiek dienstverlener.