Dode na woningbrand in Almelo: verslagenheid in straat is groot

VideoALMELO - In een seniorenwoning aan de Goudenregenstraat in Almelo is zondagmorgen rond half acht brand uitgebroken. De bewoner van het pand is als gevolg hiervan overleden. De verslagenheid in de straat is groot.

De bewoner, volgens omstanders een oudere, alleenstaande man, werd door de brandweer uit de woning gehaald. Eerder probeerden buurtbewoners ook al om het slachtoffer te bevrijden, maar dat lukte niet. Deze persoon werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed vlak na aankomst in het ziekenhuis. 

Oorzaak

Het is nog niet bekend waardoor de brand is ontstaan. Er waren twee blusvoertuigen en twee ambulances ter plaatse. Het vuur was binnen een kwartier geblust, maar de brand die er woedde was fel. De woning is onbewoonbaar verklaard en helemaal zwartgeblakerd van binnen. Er waren geen rookmelders in het huis aanwezig.

De brandweer doet rond het middaguur nog altijd onderzoek naar de toedracht. Ook schadeinstelling Salvage, de woningbouw en netbeheerder Cogas zijn ter plaatse geweest.

Volledig scherm
Brand in Almelo © News United / Patrick Weegink
  1. Almelose seksdate liep uit de hand, verdachte moet voor straf werken

    Almelose seksdate liep uit de hand, verdachte moet voor straf werken

    ALMELO - Mishandelde Patrick G. (36) uit Almelo in juni 2018 een uit Zutphen afkomstige vrouw en hield hij haar tegen haar zin vast in zijn woning? Of was er sprake van een heftige seksdate waarbij de nodige drugs gebruikt werd? Voor officier van justitie Eddie Leunk is het duidelijk, wat hem betreft liep een geplande seksdate uit de hand en eindigde in geweld en vrijheidsberoving. Leunk eiste een werkstraf van 160 uur en 114 dagen voorwaardelijke celstraf tegen G.