Volledig scherm
De e-mail die de ambtenaar in februari van dit jaar aan Kloos 2 verstuurde, met de bieding van Schoonebeek. © Jeroen de Kleine

Door deze e-mail staat de verkoop van de Kolkschool in Almelo op losse schroeven

ALMELO - De ambtenaar die het biedingsbedrag van vastgoedbedrijf Schoonebeek voor de Kolkschool verklapte bij concurrent Kloos 2, deed dat omdat hij een gelijk speelveld voor de biedende partijen wilde creëren. 

Dat valt te lezen in de bewuste e-mail die door de beleidsmedewerker naar Hans Kloosterman van Kloos 2 is verstuurd. De gemeente Almelo maakte de inhoud van de e-mail woensdag openbaar. 

Het mailtje kwam onlangs boven water in de voorbereidingen voor een politiek beraad over de verkoop van de Kolkschool. Door het mailtje zag de gemeente zich genoodzaakt om het verkoopproces tijdelijk stop te zetten, omdat projectontwikkelaar Kloos 2 door de inhoud over voorkennis beschikte en ongeveer 50.000 euro boven de bieding van Schoonebeek kon gaan zitten. Door het bod van 4 ton koos de gemeente voor Kloos 2, dat luxe appartementen in het pand wil realiseren. Schoonebeek en de Stichting Behoud Kolkschool willen juist dat de culturele invulling behouden blijft.

353.000 euro

De ambtenaar stuurde de e-mail in februari van dit jaar als antwoord op vragen van Kloos 2 over de invulling van het gymlokaal bij de Kolkschool. ‘Om een gelijk speelveld te krijgen deel ik je mee dat de St. Behoud Kolkschool deze in hun plannen meeneemt en ook in de bieding, zijnde 353.000 euro, inclusief 16 parkeerplekken in plaats van de 24’.

Opnieuw

Door de blunder kan het zijn dat het hele verkoopproces opnieuw moet. De gemeente voert deze weken gesprekken met Kloos 2 en Schoonebeek om te zien of de fout onoverkomelijk is.