Theatermaker Laurens ten Den op de plek waar drie keer de voorstelling Macbeth van Shakespeare wordt opgevoerd. Met Huize Almelo als decor.
Volledig scherm
PREMIUM
Theatermaker Laurens ten Den op de plek waar drie keer de voorstelling Macbeth van Shakespeare wordt opgevoerd. Met Huize Almelo als decor. © Lenneke Lingmont

Drama in de tuin van Huize Almelo: bloedig stuk van Shakespeare zorgt voor bijzondere primeur

ALMELO - Huize Almelo vormt deze week drie keer het decor van de voorstelling Macbeth, van William Shakespeare. Daarmee heeft Almelo een dubbele primeur. De tuin achter de muur was tot nu toe strikt privé.

 1. Huisjesmelkers vergallen het woongenot in Almelo door halve straat op te kopen: ‘Ik laat me hier niet wegtreiteren’
  PREMIUM
  reportage + podcast

  Huisjesmel­kers vergallen het woongenot in Almelo door halve straat op te kopen: ‘Ik laat me hier niet wegtreite­ren’

  ALMELO - Als pandjesbazen hun oog op een straat laten vallen, dan verdwijnt het karakter en er is niemand die daar iets aan kan doen. De bewoners van de Parallelweg in Almelo kunnen erover meepraten. Gele, Nederlandse kentekenplaten veranderden in witte uit het buitenland. Een praatje maken met de buurman gaat tegenwoordig alleen nog via Google Translate. Over uitgebuite arbeidsmigranten, ‘de grote wisseltruc’ en een onwetende belegger. „Hoeveel huizen ik zelf heb in Almelo? Zeventien?”
 2. Afsplitsende raadsleden laten vertrouwen in de politiek kelderen in Twente: ‘Stemmen heeft geen zin meer’
  PREMIUM
  geluiden van de straat/video

  Afsplitsen­de raadsleden laten vertrouwen in de politiek kelderen in Twente: ‘Stemmen heeft geen zin meer’

  Stoelendans in de gemeenteraad. In de helft van de gemeenten waar Tubantia verschijnt zijn de afgelopen raadsperiode één of meer raadsleden vertrokken bij hun partij om een eigen fractie te beginnen of zich bij een andere partij aan te sluiten, blijkt uit analyse van deze krant. Maar is dat eigenlijk wel eerlijk? Als je voor een partij in de raad komt, mag je dan je zetel meenemen meenemen naar de concurrent of is dat stelen? Tubantia peilt de stemming in de Almelose binnenstad.
 3. Aangrijpende brief van Twentse turnmoeder: ‘Waar waren de ouders? Zij zagen toch ook de onmacht van het kind?’
  PREMIUM

  Aangrijpen­de brief van Twentse turnmoeder: ‘Waar waren de ouders? Zij zagen toch ook de onmacht van het kind?’

  ALMELO/OLDENZAAL - Haar onderbuikgevoel zei haar dat het niet deugde. De cultuur in de turnhal, de maniakale trainers… Hoe leuk haar talentvolle turndochter van 7 jaar topsport ook vond, ze zou er later last van krijgen, vreesde ze. En dus greep de Twentse moeder in. Nu, al die jaren later, vraagt ze zich af waarom andere ouders niet hetzelfde deden. ‘Voelden zij niet wat ik vanaf dag één al voelde?’