Volledig scherm
De brandweer zette een drone in bij een zoektocht naar een vermiste man maar de eerste drone stortte neer. © News United / Patrick Weegink

Drone brandweer crasht bij zoektocht vermiste man in Almelo

ALMELO - Een drone van de Brandweer Twente die werd ingezet bij de zoektocht naar een vermiste man is in de nacht van zaterdag op zondag in de wijk Sluitersveld uit de lucht gevallen. Er raakte niemand gewond.

Het speciale droneteam van de Brandweer Twente werd opgeroepen bij de zoekactie naar de man die sinds zaterdagmorgen vermist was omdat het vermoeden bestond dat hij in het water was terechtgekomen. De drone maakte vlak na het opstijgen op het Laak een vreemde beweging en was door de piloot niet meer te besturen. Het toestel vloog zijwegen in en kwam via een gevel en een balkon van een woning in een klimop terecht. De woning heeft mogelijk lichte schade opgelopen maar er raakte niemand gewond.

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
De drone kwam in een klimop bij een woning terecht. © News United / Patrick Weegink

Tweede drone

De brandweer heeft een tweede drone ingezet die zonder problemen twee zoekvluchten maakte over de beek en de oevers van de beek. De vermiste man werd daar niet gevonden. 

Man is terecht

De politie meldde zondagochtend dat de man weer terecht is. De Almeloër was zaterdagmorgen vertrokken op zijn mountainbike. Sindsdien was er niets meer van hem vernomen. Het is niet bekend hoe het nu met de man gaat.