Volledig scherm
De kermis aan de Rembrandtlaan is woendag geopend. Tot zondagavond 22 uur bieden zo'n 20 attracties volop vermaak voor jong en oud. © Lenneke Lingmont

Druilerige start kermis aan Rembrandtlaan in Almelo

ALMELO -  De kermis aan de Rembrandtlaan is woensdag geopend. Vooral de Almelose schooljeugd vermaakte zich, ondanks het druilerige weer, prima op de openingsdag. 

In verband met de werkzaamheden in de binnenstad is het de derde keer dat het volksvermaak is verplaatst van het stadshart naar de Rembrandtlaan. Volgend jaar keert het nazomerse spektakel zeer waarschijnlijk terug naar de binnenstad. 

Europeflyer

Er staan zo’n twintig attracties. Een must voor de bezoekers is de ‘Europeflyer’, die een fraai uitzicht biedt op Almelo. Ook de Whipe Out is een speciale attractie. Vooral jongeren weten dit opblaaskussen te waarderen.

De kermis is van woensdag tot en met zondag geopend, vanaf 12 uur tot middernacht maar op zondag - de slotdag- is de afsluiting om 22 uur. Vrijdagavond is er vuurwerk. 

  1. Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisseling
    PREMIUM
    Column

    Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisse­ling

    Een drone van de brandweer stortte vorig weekeinde neer in het Sluitersveld. Gelukkig raakte niemand gewond. Het was een lullig incident in de zoektocht naar een vermiste man. Drie dagen later kwam de gemeenteraad met het idee om de jaarwisseling in de stad op te sieren met een droneshow. Die timing leek wat ongelukkig. Maar geen nood. Naar verluidt worden de drones van de plaatselijke brandweer niet ingezet bij een mogelijke hightechlichtshow tijdens de viering van oud en nieuw dit jaar in Almelo.