Volledig scherm
Fietsers in de eerste grote regenbui na lange droogte. Drentse toeristen uit Smilde op fietsvakantie in Twente. © Carlo ter Ellen DTCT

Eerste bui na lange droogte in Twente deert fietstoeristen in Aadorp niet

ENSCHEDE - Daar waren ze dan iets na het middaguur: de regendruppels die we hier in Twente al een tijdje niet meer gezien hebben. Goed voor de tuin, zo luidt het cliché, maar minder leuk als je nét even op de fiets zit. Dat moet een groepje fietsers in Aadorp hebben gedacht op het moment dat het begon te regenen. Onze fotograaf legde het gezelschap toevallig vast. 

De Drentse toeristen uit Smilde zijn op fietsvakantie in Twente en bleken goed voorbereid: het gezelschap kon na het aantrekken van een regenjack onverschrokken doortrappen. 

De regen van vandaag is een beetje een voorboden voor de komende week. Zaterdag wordt het 20 graden op Texel tot 24 of 25 graden in het oosten en zuidoosten van het land. Daarbij schijnt de zon geregeld, maar vooral in de kustprovincies kan een bui vallen. Daarnaast gaat het zaterdag flink waaien. Diep in het binnenland waait de zuidwester met windkracht 5 en windvlagen tot 75 km/uur.

Weerplaza raadt aan om goed te controleren of alles stevig staat op de camping. ,,Zoveel wind in augustus komt niet al te vaak voor. De afgelopen jaren gebeurde het één keer in 2015 en 2014 en twee keer in de kletsnatte augustusmaand van 2010. Bomen vol met bladeren, drukke campings en veel mensen die vanwege de vakantie buiten actief willen zijn: geen ideale combinatie met zoveel wind.”

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT
Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT