Volledig scherm
Van der Poel heeft al drie vestigingen, onder meer aan de Bornsestraat in Hengelo © Carlo ter Ellen DTCT

Eindelijk? IJssalon Van der Poel nu ook in Almelo

ALMELO - Van der Poel IJs komt naar Almelo. De in Hengelo en Enschede gevestigde ijssalon heeft van de gemeente Almelo toestemming gekregen om het voormalige SNS-gebouw aan de Wierdensestraat 22 daarvoor in te richten. Ondernemer Pieter van der Poel houdt nog wel een slag om de arm „Ik wacht met juichen totdat de handtekening op papier staat.”

Almelo heeft al een paar ijssalons in de stad. In de binnenstad zitten Talamini en Van Olffen. Toch is Van der Poel niet bang voor de concurrentiestrijd: „Ik krijg veel vragen van Almeloërs wanneer wij naar hun stad komen. Dus ik denk dat er wel markt voor ons is. Wij zijn ook al een paar jaar op zoek naar een geschikte locatie. Die hebben we nu gevonden”, zegt de ondernemer. De plek is bewust gekozen, omdat het makkelijk met de auto bereikbaar is.

Kanttekeningen

Volledig scherm
Van der Poel IJs gaat zich vestigen in het voormalig SNS gebouw. © Lieuwe Wiegersma

Er zijn wel kanttekeningen geplaatst bij het plan. Zo vraagt de gemeente zich af of de toename van het verkeer voor overlast kan gaan zorgen. Dat is bij Van der Poel aan de Bornsestraat in Hengelo een probleem. Ook ligt de vestiging in Almelo niet binnen het beoogde centrum. De locatie ligt in de zogenaamde ‘kernrandzone’ van de binnenstad, maar Van der Poel ligt hier niet wakker van: „Wij hanteren een stop-en- go formule. Mensen halen ijs en kunnen daarna weer verder gaan.” Ook over de mogelijke verkeersproblemen maakt de ijsmaker zich niet druk: „Op de locatie waar we ons willen vestigen, is genoeg ruimte. We kunnen zelfs nog wat zitplekken creëren voor de bezoekers”. 

Verwachtingen

Van der Poel hoopt de salon op 1 maart te kunnen openen. Maar hij is er nog niet gerust op: „De plannen liggen zeker nog zes weken ter inzage en mijn vader zei altijd: wacht met juichen totdat de handtekening op papier staat”.