Anouk draaide ook voor Emma
Volledig scherm
Anouk draaide ook voor Emma © screenshot

Emma (16) uit Almelo blaast jury omver in The Voice of Holland: ‘Belachelijk goed’

ALMELO – De zestienjarige Emma Boertien uit Almelo blies vrijdagavond de jury omver in The Voice of Holland, met haar versie van het lied My Way, van Frank Sinatra. Boertien die ‘belachelijk goed’ was, is daardoor een ronde verder.

Nadat Lil Kleine al vroeg omdraaide voor de Almelose,volgden ook juryleden Ali B. Waylon en Anouk. Boertien, de jongste deelnemer dit jaar in The Voice of Holland, koos ze voor het team van Waylon.

Gevoel

Van tevoren sprak de Almelose, die het spits afbeet in de eerste uitzending van het tiende seizoen, de hoop uit ‘hetzelfde gevoel over te willen brengen’ als Herman Brood deed met de cover van Frank Sinatra’s My Way.

Zielmassage

Emma Boertien uit Almelo
Volledig scherm
Emma Boertien uit Almelo © screenshot

“Dat heb je zeker gedaan”, zei Lil Kleine. Ali B. sprak van ‘zielmassage’ en Waylon ‘moest een klein traantje wegpinken’. “Het was zo mooi. Je was een engeltje die aan het zingen was. Je hebt niet alleen het liedje eer aan gedaan, maar ook je talent eer aan gedaan.” Belachelijk goed, vond Anouk. “Echt bizar. De controle die je hebt over je stem is onvoorstelbaar voor je leeftijd.”

Conservatorium

Emma Boertien is leerling van Christelijke Scholengemeenschap Het Noordik. Haar toekomst ziet ze in de muziek. “Nadat ik de HAVO heb afgerond wil ik graag naar het conservatorium", zei Boertien, die ‘meer naar oude muziek luistert dan Top 40'. 

Beluister hieronder de Blind Audition van Emma