Volledig scherm
PREMIUM
Huis van Bewaring De Karelskamp in Almelo. © Tubantia

Enorme run op baan in bajes: bijna 300 mensen willen werken in De Karelskamp

ALMELO - Gevangenis De Karelskamp in Almelo wordt bedolven onder mensen die er willen werken. Het zijn er inmiddels bijna driehonderd. Voor hen zet de Penitentiaire Inrichting komende zaterdag voor het eerst de poort open. „Deze enorme belangstelling overtreft onze stoutste verwachting”, zegt Karelskamp-directeur Ton Golstein verheugd.

Dat aantal van driehonderd is binnen een week bereikt. Sinds vorige week donderdag kunnen gegadigden zich aanmelden voor de wervingsdag bij de gevangenis aan de Bornsestraat 333. „Sindsdien loopt het storm. Van alle kanten krijgen we sollicitanten. Met name uit de regio Twente. Het bericht in de krant en op de site is goed gelezen en op sociale media enorm veel gedeeld”, concludeert de gevangenis-directeur.

Komende zaterdag is er bij de rondleidingen in het streng beveiligde complex plek voor maximaal tweehonderd mensen. Maar iedereen krijgt een kans, verzekert Golstein „We gaan een tweede wervingsdag organiseren. Ook op een zaterdag. De datum moeten we nog bepalen.”