Getty Images/Image Source
Volledig scherm
© Getty Images/Image Source

Failliet Energie Control Wierden maakt doorstart: gedupeerden worden gecompenseerd

WIERDEN - Het Wierdense bedrijf Energie Control NL dat twee weken geleden failliet werd verklaard, gaat verder onder dezelfde naam. Oud-eigenaar Dennis ter Beke heeft hiertoe vandaag overeenstemming bereikt met curator Jacques Daniëls.

 1. Was politie vooringenomen bij verhoor Twents slachtoffer gedwongen prostitutie? Rechtbank wil het tot op de bodem uitgezocht hebben
  PREMIUM

  Was politie vooringeno­men bij verhoor Twents slachtof­fer gedwongen prostitu­tie? Rechtbank wil het tot op de bodem uitgezocht hebben

  ALMELO - Onverwachte ontwikkelingen in de strafzaak van de van vrouwenhandel verdachte Mortadah Al-A. (20) uit Zwolle. Tegen de man werd drie weken geleden nog zes jaar cel geëist. De rechtbank heeft de eindbeslissing in de zaak uitgesteld en wil eerst uitgebreid onderzoek naar wat er allemaal gebeurde rond het verhoor van één van de aangeefsters bij de onderzoeksrechter. Dat maakte de rechtbank in Almelo maandag bekend.
 2. Stikstofcrisis of niet, Almelo werkt mee aan megastal met 16.000 varkens bij Aadorp (anders gaat het veel geld kosten)
  PREMIUM

  Stikstof­cri­sis of niet, Almelo werkt mee aan megastal met 16.000 varkens bij Aadorp (anders gaat het veel geld kosten)

  ALMELO - Ruim zestienduizend varkens en biggen. Dat behelst het nieuwe uitbreidingsplan van de maatschap Dekker aan de Schout Doddestraat, aan de noordkant van Almelo. Het gemeentebestuur wil eraan meewerken. Daarbij wordt aangevoerd dat uitstoot van stikstof binnen de perken zal blijven. Maar Almelo móet wel, in zekere zin. Het plan afkeuren zou de gemeente meer dan een miljoen euro kosten.