Volledig scherm
Het interieur van de Pannenkoekenboot in Almelo. © Lieke Fonferek

Familie uit Enschede kan tegen korting uit eten in Almelo, maar restaurant is foetsie

ALMELO/ENSCHEDE - Het was een mooi plan en de kinderen stonden te juichen van opwinding. Pannenkoeken eten op een boot in Almelo. Mooier kon haast niet. Maar het liep anders.

Joke Gering uit Enschede zag op de boekingssite van Social Deal een mooie aanbieding voorbijkomen. Eten op de Pannenkoekenboot Poppie voor 30 euro. Ze greep het aanbod met beide handen aan en boekte op 22 oktober een bezoekje. Op 21 november zou het zover zijn, afgelopen donderdag dus. Samen met haar man Dick en de kleinkinderen Teddie van twee en Kimo van vijf reden ze naar Almelo. Maar waar was die boot nou ook alweer? 

Voorbijganger

Het hongerige gezelschap liep langs het kanaal naar de haven, maar kreeg de Pannenkoekenboot niet in het vizier. Joke vroeg een man die uit het havengebouw kwam waar de boot lag. „Hij vertelde me: ‘Die boot, die ligt hier helemaal niet meer. Die wordt verbouwd’.” 

De man had gelijk. De boot ligt momenteel in Zwartsluis waar de nieuwe uitbater het restaurant omvormt tot een Italiaans eetschip voor het hogere segment. Blijkbaar zijn de aanbiedingen voor de Almelose Pannenkoekenboot bij Social Deal iets te laat gestopt.

Uit ‘nood’ naar Borne

Omdat de magen steeds harder begonnen te knorren, reden de Enschedeërs naar het pannenkoekenrestaurant in Borne. Daar werden de kindermagen alsnog smakelijk gevuld. 

„Ik heb daags erna gelijk met Social Deal gebeld. Daar zeiden ze dat ze de 30 euro terug hadden gestort op mijn tegoed bij Social Deal. Alvast voor de volgende keer.”

‘Uitzondering’

Later in de middag belt directeur Bart Oosterholt van Social Deal zelf terug om de kwestie toe te lichten. Alles lijkt er op dat het Enschedese gezin iets unieks heeft meegemaakt, want verder heeft de klantenservice - ‘ik heb het nog even nagevraagd’ - geen klachten gehad.

Mail

Social Deal kreeg  begin november zelf ook door dat er op het Almelose kanaal geen pannenkoeken meer werden gebakken. De aanbiedingen werden gestopt. De betrokkenen die nog op de lijst stonden, kregen een mailtje. Het geld kregen ze terug. Blijkbaar is dat mailtje aan de pannenkoekenliefhebbers in Enschede ergens blijven hangen of over het hoofd gezien. En daardoor vielen ze  ‘tussen wal en schip’. De baas van Social Deal vindt het jammer dat het mis liep. 

Binnenkort meert de restaurantboot opnieuw af aan de kade in Almelo. Maar dan met Italiaanse gerechten in de aanbieding.

Volledig scherm
De Pannenkoekenboot, toen die nog in de Almelose haven lag. © Lenneke Lingmont