De heer Davenschot (99) is het levende symbool van de nieuwbouw van De Hofkamp en speelde ook gisteren de hoofdrol bij de ceremonie rond de ‘eerste steen-legging'.
Volledig scherm
De heer Davenschot (99) is het levende symbool van de nieuwbouw van De Hofkamp en speelde ook gisteren de hoofdrol bij de ceremonie rond de ‘eerste steen-legging'. © Henk Van Schuppen

Feestje voor bewoners van nieuwbouw De Hofkamp in Almelo

ALMELO - De eerste steen was in juni al gelegd. Het uitgestelde feestje was maandagmorgen. Voor bouwers en vooral de bewoners die over een jaartje hun intrek nemen in het nieuwbouwcomplex van De Hofkamp.

Er komen 63 appartementen in de nieuwe Hofkamp. De woonvorm van Zorgaccent biedt intensieve 24-uurs zorg in alle gradaties waardoor bewoners straks niet meer hoeven te verhuizen. De bouw is in volle gang. Er komen drie en vier bouwlagen. Elke etagevleugel krijgt een eigen ontmoetingsruimte.

Vitale hoofdrolspeler

De hoofdrolspeler in de presentatie van de nieuwe Hofkamp is de heer Davenschot (99), die nu al uitkijkt naar zijn nieuwe onderkomen. In een videopresentatie vertelt de nog vitale en spraakzame senior dat hij bewijst dat je ‘oude bomen nog best kunt verplaatsen’. Davenschot woont nu, samen met de andere Hofkamp-bewoners, tijdelijk in het nabijgelegen appartementengebouw De Hagenborch. Daar wachten ze de verhuizing af. Die zal volgend najaar zijn beslag krijgen. 

De Zorgaccent-directeuren Ina Kerkdijk (Woonzorg) en Wouter Versteeg (bedrijfsvoering) verzorgden maandag de officiële rituelen rond het eerste-steen-feestje. Na de speeches werd een spandoek onthuld waarop de heer Davenschot in volle glorie staat afgebeeld en meldt dat hij helemaal klaar is voor de verhuizing.

 „Ik hoop dat ik er zeker nog tien jaar mag wonen”,  voegde hij er tijdens de ceremonie aan toe. De hoogstbejaarde bewoner wordt de komende maanden gevolgd door een filmploeg van Zorgaccent, die daar op de eigen website verslag van gaat doen.