Volledig scherm
© ANP XTRA

Fietsendief in Almelo is er gloeiend bij na video politie op Facebook

ALMELO - Het plaatsen van een filmpje op de Facebook-pagina van de politie Almelo - waarbij te zien is dat een man bij een supermarkt aan de Bornsestraat met een e-bike van 2000 euro aan de haal gaat - heeft binnen een dag tot het gewenste resultaat geleid. 

‘De identiteit van de fietsendief is bekend’, laat de politie weten. ‘Het bericht werd veel gedeeld en er kwamen veel reacties binnen’, wordt op de Facebookpagina gemeld. Het filmpje, dat afgelopen maandag is geplaatst, is inmiddels verwijderd. 

Uit privacy-overwegingen had de politie de beelden van de verdachte geblurd. Niettemin is de man herkend. Als de oproep op Facebook niets zou hebben opgeleverd, was de politie van plan om de beelden herkenbaar te tonen. Dat is in dit geval dus niet nodig. 

  1. Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstichting Almelo

    Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstich­ting Almelo

    Brandstichting in een woning in Almelo laat twee jaar na dato nog altijd diepe sporen na bij het slachtoffer. “Dit heeft mij gebroken”, zei de vrouw in haar slachtofferverklaring. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van een poging tot moord. Datzelfde geldt voor brandstichting aan de Palestrinastraat in hetzelfde jaar. Het eist gevangenisstraffen van 8 tot 16 jaar tegen de verdachten uit Heerde, Apeldoorn en Nunspeet.