Volledig scherm
De fietsenstalling bij het station in Almelo. © Joop Israel

Fietsersbond: ‘gemeente Almelo moet haast maken met opknappen fietspaden’

ALMELO - Als het aan de Almelose fietsersbond ligt, mag de gemeente wel iets meer vaart maken met het opknappen van fietspaden. Dat zegt Joop Israël namens de afdeling.

Aanpakken

Volgens hem zijn er wel ideeën voor het verbeteren van de fietspaden maar schort het nog aan de uitvoering. Dat komt vooral door het gebrek aan geld. De fietsersbond ziet daar graag verandering in komen. De komende maanden wordt er in het kader van Fietsstad 2020 enquête gehouden waarin Almeloërs hun mening kunnen geven.

Paaltjes

Israël, zelf een fervent fietser, weet wel een plek waar nodig wat moet gebeuren. „Op de Sluiskade Zuidzijde fietsen elke dag tientallen scholieren. Er zou geasfalteerd worden, maar dat is tot op heden nog niet gebeurd. Het is gevaarlijk. Verschillende paaltjes op fietspaden zouden verdwijnen, maar ze staan er nog steeds.”

Doel

 Israël heeft wel een doel voor ogen: „Als tweeduizend mensen de enquête invullen ben ik tevreden. Daarmee kunnen we de gemeente overtuigen iets te doen aan de fietspaden in de gemeente Almelo.

Via www.fietsstad2020.nl kan je de enquête invullen. Mogelijk tot en met 31 oktober.                                                   Vragen? Fietsersbond Almelo: 0682705603/0654680400

  1. Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisseling
    PREMIUM
    Column

    Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisse­ling

    Een drone van de brandweer stortte vorig weekeinde neer in het Sluitersveld. Gelukkig raakte niemand gewond. Het was een lullig incident in de zoektocht naar een vermiste man. Drie dagen later kwam de gemeenteraad met het idee om de jaarwisseling in de stad op te sieren met een droneshow. Die timing leek wat ongelukkig. Maar geen nood. Naar verluidt worden de drones van de plaatselijke brandweer niet ingezet bij een mogelijke hightechlichtshow tijdens de viering van oud en nieuw dit jaar in Almelo.