ALMELO - Exterieurfoto historische boerderij Huize Groeneveld. Eigenaar Herman Hazewinkel is van plan om de boerderij te slopen
Volledig scherm
ALMELO - Exterieurfoto historische boerderij Huize Groeneveld. Eigenaar Herman Hazewinkel is van plan om de boerderij te slopen © Emiel Muijderman

Forse nieuwbouw na sloop op Groeneveld in Almelo

ALMELO - Een nieuw landhuis, een villa en een aantal bijgebouwen. Dat zijn de plannen van eigenaar Herman Hazewinkel voor Huize Groeneveld. Alles wat er nu staat op het lommerrijke landgoed aan de Groeneveldsweg 8 wordt gesloopt. 

Aanvankelijk was Hazewinkel van plan de oude boerderij, met voorheen atelier en beeldentuin, te restaureren om er twee van zijn bedrijven te vestigen. Ook zou er een bed and breakfast komen. Na protesten van omwonenden, die met name verkeersoverlast vreesden, zijn de plannen gewijzigd.

Het perceel van 3,2 hectare wordt opgesplitst in twee bouwkavels; van 2,8 - en 0,4 hectare. Voor een landhuis, met een inhoud 2.000 kubieke meter (en 650 m3 aan bijgebouwen),  en een villa van 1250 m3 (250 m3 aan bijgebouwen). De omvang van het landhuis overschrijdt veruit de voor Almelo geldende maximale inhoudsmaat van 1250 kuub. Volgens een gewijzigd bestemmingsplan kunnen deze riante woningen er komen. De gemeenteraad buigt zich dinsdagavond over het voorstel van het college van burgemeester en wethouders.