Frieda Waanders is voor ZGT in Almelo en Hengelo bezig met een beeldhouwwerk ter herinnering aan de coronaperiode. Waanders werkt er aan in haar atelier.
Volledig scherm
Frieda Waanders is voor ZGT in Almelo en Hengelo bezig met een beeldhouwwerk ter herinnering aan de coronaperiode. Waanders werkt er aan in haar atelier. © Lenneke Lingmont

Frieda Waanders maakt coronakunstwerken voor ZGT in Almelo en Hengelo

5 vragen aanALMELO/HENGELO - Frieda Waanders werkt aan een van de meest bijzondere kunstprojecten uit haar kunstenaarsbestaan. Ter herinnering aan de coronaperiode beeldhouwt de kunstenares twee beelden, die straks op een prominente plek in het ZGT in Hengelo en Almelo te zien zijn.

  1. Gert-Jan van Duren, Neerlands hoop in strijd tegen de falende overheid komt gewoon uit Almelo
    PREMIUM

    Gert-Jan van Duren, Neerlands hoop in strijd tegen de falende overheid komt gewoon uit Almelo

    ALMELO - De man van de week is Gert-Jan van Duren. De 58-jarige bedlegerige Almeloër die lijdt aan een chronische- en ongeneeslijke vermoeidheidsziekte. In zijn strijd voor bevestiging van zijn vreselijke kwaal heeft hij een papieren tijger verslagen. Van Duren kreeg na een slopend gevecht tegen de instanties in hoger beroep het gelijk aan zijn zijde. Een uitkering, maar belangrijker: erkenning.