Djoeke ter Horst en Thomas ter Wijlen weten van wanten op de dansvloer.
Volledig scherm
Djoeke ter Horst en Thomas ter Wijlen weten van wanten op de dansvloer. © InnerAll

Gaaf! Thomas en Djoeke uit Almelo mogen eigen dans opvoeren in Grand Hotel Wien in Wenen

ALMELO/WENEN - Ze zwieren als gracieuze zwanen over de dansvloer. Elke week weer. Het liefst meerdere keren. En ze zijn er steengoed in. Zo goed dat het Almelose danspaar Thomas ter Wijlen en Djoeke ter Horst die kunsten mag vertonen in de bakermat van de Weense wals. Zaterdagavond stelen zij, als het meezit, de show in een bomvolle balzaal in de Oostenrijkse hoofdstad. Met een eigen dansdemonstratie. 

De danser en danseres van de Almelose dansschool InnerAll doen hun verhaal vanuit de bus. Ze zijn onderweg naar het Grand Hotel Wien in Wenen, waar deze zaterdagavond het Ball der Wiener Landwirtschaft op het programma staat. In een echte balzaal met alle tierelantijnen en bombast die daarbij horen.

Sissi 

Quote

Het thema van onze dansdemon­stra­tie is gebaseerd op Sissi the Musical, dus dat past heel goed in Wenen

Djoeke ter Horst, InnerAll

De dansavond is opgezet als een waar gala, waar allerlei danssoorten de vloer domineren. Engelse wals, Quickstep en uiteraard de Weense wals behoren tot de onderdelen. Als alle pasjes fatsoenlijk zijn volbracht, wordt de spot op het tweetal van InnerAll gericht. 

„Onze showdans past heel goed in Wenen”, zegt Ter Horst. „Het thema is namelijk gebaseerd op Sissi the Musical. De choreografie hebben we bij InnerAll helemaal uitgewerkt. Daar is ook de muziekproductie verzorgd.” Het tweetal is inmiddels ervaren in het geven van demonstraties. „We dansen in een jaar tijd op verschillende plekken in Nederland en het buitenland”, geeft Ter Wijlen aan.

Alles erop en eraan

Het danspaar voert de demo in elk geval niet uit in spijkerbroek. „Het Ball der Wiener Landwirtschaft was oorspronkelijk een bal voor de boeren. Die staken zich voor zo’n happening natuurlijk in hun allerbeste kleren. Dus de mannen in een net kostuum en de dames in van die grote baljurken”, weet de danseres. „Het wordt vast geweldig sfeervol.”