Het XL Businesspark tussen Almelo en Bornerbroek.
Volledig scherm
Het XL Businesspark tussen Almelo en Bornerbroek. © Wouter Borre

Geen ‘Frans op den Bult’ taferelen in horecapunt bij XL Businesspark in Almelo

ALMELO - Als het aan de gemeente Almelo ligt komt er geen tweede ‘Frans op den Bult’ op XL Businesspark. De komst van een truckstop met mogelijkheid voor overnachting, wordt niet gewenst geacht.

Bij de gemeente ligt een nieuw verzoek om de komst van een truckstop mogelijk te maken. Zo’n verzoek werd vorig jaar ook al ingediend. Daarin was onder meer sprake van de mogelijkheid tot overnachten van truckers. De gemeente zag daar niks in en wees het plan af. 

Geheim

Sindsdien ligt er een nieuw plan waarin de overnachtingen zijn geschrapt, maar  de rest nog wel wordt genoemd. Het plan, de aanvrager blijft geheim, betreft een toren van twee verdiepingen met sport- en relaxmogelijkheden,  douches en ander sanitair. Verder zouden er bij gebouw parkeerplekken moeten komen voor vijftien tot twintig vrachtwagens.

Ook dat wil de gemeente niet. Volgens de notitie is er in de nachtelijke uren niet genoeg toezicht op het bedrijventerrein, waardoor er overlast kan ontstaan en de algemene veiligheid onvoldoende kan worden gewaarborgd. Om die reden kan ook deze versie van het plan niet rekenen op de goedkeuring van de gemeente. Die voegt daar nog aan toe dat truckers die willen overnachten daarvoor terecht bij Frans op de Bult in Deurningen. 

Tankstation

De komst van een nieuw tankstation kan daarentegen wel op medewerking rekenen. Dat komt - als je vanuit de Henriëtte Roland Holstlaan rechtdoor rijdt naar de carpoolplek/parkeerplaats -  aan de rechterkant. Daar zou ook stroom, CNG (aardgas onder druk) en LNG (vloeibaar aardgas) getankt kunnen worden. 

De verkoop van gas brengt echter meer risico’s met zich mee en daarvoor moet het bestemmingsplan worden aangepast. De gemeente wil dat wel, maar wacht nog op de definitieve risico-analyse.