Gevangenis in Almelo heeft snel 50 extra personeelsleden nodig en gooit daarom deuren open

VideoALMELO - De Almelose gevangenis zoekt dringend personeel. Binnenkort zijn er vijftig beveiligers, inrichtingswerkers en werkmeesters nodig. Om mensen warm te maken voor een baan in de bajes zet de Penitentiaire Inrichting De Karelskamp zaterdag 26 oktober de poort open, voor sollicitanten. Dat gebeurt voor het eerst in dit streng beveiligde complex.

De gevangenis aan de Bornsestraat 333 houdt zaterdag 26 oktober open huis. Gevangenisdirecteur Ton Golstein ziet geen andere oplossing voor zijn personeelsprobleem. “Via de Dienst Justitiële Inrichtingen is het steeds lastiger aan personeel te komen. Dat komt ook doordat andere overheidsorganisaties in dezelfde vijver vissen, zoals de politie en Defensie.” Bovendien valt een groot deel van de kandidaten die wel voor het gevangeniswezen kiezen bij het eerste gesprek af. “Ze kunnen niet duidelijk maken wat voor hen werken in een gevangenis inhoudt. Ze weten dus niet waarop ze solliciteren”, zegt Golstein. 

  1. Almelose seksdate liep uit de hand, verdachte moet voor straf werken

    Almelose seksdate liep uit de hand, verdachte moet voor straf werken

    ALMELO - Mishandelde Patrick G. (36) uit Almelo in juni 2018 een uit Zutphen afkomstige vrouw en hield hij haar tegen haar zin vast in zijn woning? Of was er sprake van een heftige seksdate waarbij de nodige drugs gebruikt werd? Voor officier van justitie Eddie Leunk is het duidelijk, wat hem betreft liep een geplande seksdate uit de hand en eindigde in geweld en vrijheidsberoving. Leunk eiste een werkstraf van 160 uur en 114 dagen voorwaardelijke celstraf tegen G.