De Kift gaf in Almelo een bijzonder optreden tijdens het Liedjesmakersfestival.
Volledig scherm
De Kift gaf in Almelo een bijzonder optreden tijdens het Liedjesmakersfestival. © Annina Romita

‘Gezellig en druk’ Liedjesmakersfestival Almelo bijna uitverkocht

ALMELO - Het Liedjesmakersfestival in Theater HOF 88 was zaterdag met zo’n 300 bezoekers bijna uitverkocht. Organisator Henk Lammers kijkt tevreden terug op een ‘gezellig en druk’ festival dat het tienjarig bestaan vierde.

Het optreden van De Kift - kruising tussen fanfare en punk -  werd vol enthousiasme ontvangen door het publiek. Er waren volgens Lammers aardig wat mensen die de band nog nooit live hadden gezien. „De achtkoppige band was heftig aanwezig, een heel bijzonder optreden”, zegt hij. „De bandleden vonden onze zaal een prachtige plek om te spelen voor een fijn publiek.”

Bak herrie

Dat publiek viel overigens van de ene in de andere verbazing, bij de act van Ottoby the-one-man-trashband bijvoorbeeld die in z'n eentje een ‘ongelofelijke bak herrie’ maakte. Bij Songfestivalwinnares Lenny Kuhr, die werd begeleid door Reinier Voet en Mischa Kool  was de zaal vol. En zelf stond Lammers vooraan bij zijn grote held Chris Smither. De Amerikaanse bluesgitarist was voor de lustrumviering naar Almelo gehaald. „Eigenlijk buiten ons bereik maar ik heb iets grotere acts geboekten daarmee gegokt op veel publiek. Gelukkig heb ik goed gegokt want er was een mooie opkomst.”

Talent

In het middagprogramma waren acht Almelose acts te zien en te horen die allemaal hun eigen publiek meenamen. „We hebben veel goede liedjesschrijvers in Almelo”, zegt Lammers. „Talentvolle muzikanten en zangers krijgen op deze manier een podium om te laten zien wat ze in huis hebben.”  

De Kift vulde het podium met acht bandleden.
Volledig scherm
De Kift vulde het podium met acht bandleden. © Annina Romita