Volledig scherm
Een keurmeester beoordeelt de vogels in de IJsselhallen. © ANP

Goudvink Almelo heeft vier wereldkampioenen

ALMELO - Opmerkelijk nieuws van de Almelose vogelvereniging De Goudvink. Tijdens de Mondial 2019 in de IJsselhallen te Zwolle, georganiseerd door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, hebben vier leden van De Goudvink een wereldtitel behaald. ‘Een prestatie van liefhebbers die al jaren zorgvuldig met hun vogels omgaan.

Bijna 25.000 vogels zijn beoordeeld, de kans om dus te scoren is beperkt’, aldus De Goudvink. De Almelose wereldkampioenen zijn Henk Müthing (zanglijster), Gerard Löwik (lizard kanarie), Marc ter Horst (grasparkieten stam) en Gerrit Smit (pagode spreeuw).  

  1. Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstichting Almelo

    Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstich­ting Almelo

    Brandstichting in een woning in Almelo laat twee jaar na dato nog altijd diepe sporen na bij het slachtoffer. “Dit heeft mij gebroken”, zei de vrouw in haar slachtofferverklaring. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van een poging tot moord. Datzelfde geldt voor brandstichting aan de Palestrinastraat in hetzelfde jaar. Het eist gevangenisstraffen van 8 tot 16 jaar tegen de verdachten uit Heerde, Apeldoorn en Nunspeet.