Volledig scherm
PREMIUM
Centrum van Almelo © Frans Nikkels

‘Gratis parkeren in Almelo blijft bittere noodzaak’

ALMELO - Invoering van gratis parkeren blijft dé manier om meer winkelend publiek naar het centrum van Almelo te trekken. Dat is de stellige overtuiging van ondernemersvereniging Centrum Almelo Aktief (CAA). De Almelose politiek wordt dringend verzocht om een herkansing.

Aanvankelijk was het gemeentebestuur daadwerkelijk van plan twee uur gratis parkeren in te voeren. Het was zelfs een speerpunt van de huidige coalitie (CDA, VVD, LAS, en ChristenUnie). Maar een proef – voor drie jaar – werd afgelopen voorjaar afgeblazen. Omdat centrumondernemers niet voor een flink deel van de kosten – drie ton op jaarbasis – over de brug wensten te komen. Een alternatief plan – parkeren alleen in de weekenden gratis – strandde aan de collegetafel.

  1. Almelose huisbaas voelt zich voorgelogen door Stadsbank

    Almelose huisbaas voelt zich voorgelo­gen door Stadsbank

    De ontruiming is al gepland. Volgende week donderdag wordt de verloederde, vervuilde en deels vernielde woning opgeleverd en staat de huurder, met zijn hond, op straat. Tot opluchting van medebewoners in het flatgebouw. De man zorgt voor veel overlast, bedreigt zijn buren, scheldt hen uit en gooit met spullen in zijn appartement. Hij heeft aantoonbare psychische (verslavings)problemen. Hij verwaarloost ook zijn hond die vaak achterblijft en de woning bevuilt.