Volledig scherm
In verschillende andere gemeenten in Nederland worden al geboortebomen geplant. © Sabine Doevendans

GroenLinks Almelo stoft plan voor aanleg geboortebos af

ALMELO - Almelo kan altijd groener. Met name GroenLinks vindt dat. Daarom moet de gemeente Almelo volgens die partij eens uitvoering geven aan een oude belofte. De aanleg van een geboortebos. 

Een geboortebos bestaat uit bomen die uit naam van pasgeborenen worden geplant. Bij de bomen komen plaquettes met de namen van de jonge Almeloërs en die kunnen als ze groter worden de groei en bloei van de boom bijhouden. In heel Nederland zijn al meerdere geboortebossen aangelegd, waaronder in het Brabantse Schijndel en in Tilburg. 

2006

GroenLinks stoft hiermee een plan af dat in 2006 al door de Almelose gemeenteraad is aangenomen. „Al die tijd is daar echter geen uitvoer aan gegeven”, zei GroenLinks-voorman Hans Buitenweg donderdagochtend tijdens de behandeling van de begroting voor komend jaar. „Terwijl we door de aanleg van zo’n bos aan onze verplichtingen ten opzichte van natuurcompensatie kunnen voldoen.” 

Een prettige bijkomstigheid is volgens de fractievoorzitter dat Almeloërs directer betrokken raken bij de lokale natuur en het milieu. 

De gemeenteraad beslist later deze donderdag of het plan een vervolg krijgt.