Grote politieactie in Almelo leidt tot sluiten van drie woningen

VideoALMELO - De burgemeester van Almelo wil drie drugspanden in de buurt Nieuwstraatkwartier een half jaar sluiten vanwege aangetroffen drugs. Dat is een uitvloeisel van de grote politieactie in september vorig jaar, toen bij 13 woningen een inval werd gedaan.

Het gaat om twee koopwoningen en een huis van corporatie Beter Wonen. Burgemeester Arjen Gerritsen heeft inmiddels de eigenaren van de koophuizen de voorgenomen sluiting aangezegd. In het andere geval is eerst Beter Wonen aan zet. Mocht die de bewoner er niet uit krijgen, dan past de burgemeester zijn bevoegdheid toe om ook daar de deur een half jaar op slot te doen, zo blijkt uit een brief in het bezit van deze krant. De gemeente wil op dit moment niet inhoudelijk op de voorgenomen besluiten in gaan.

  1. Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstichting Almelo

    Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstich­ting Almelo

    Brandstichting in een woning in Almelo laat twee jaar na dato nog altijd diepe sporen na bij het slachtoffer. “Dit heeft mij gebroken”, zei de vrouw in haar slachtofferverklaring. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van een poging tot moord. Datzelfde geldt voor brandstichting aan de Palestrinastraat in hetzelfde jaar. Het eist gevangenisstraffen van 8 tot 16 jaar tegen de verdachten uit Heerde, Apeldoorn en Nunspeet.