In dit gebied wint Vitens water. Er wordt al gebouwd aan een extra opslagkelder voor water, uiteindelijk wil het drinkwaterbedrijf ook meer oppompen in het Hammerflier.
Volledig scherm
PREMIUM
In dit gebied wint Vitens water. Er wordt al gebouwd aan een extra opslagkelder voor water, uiteindelijk wil het drinkwaterbedrijf ook meer oppompen in het Hammerflier. © Wouter Borre

Harde boodschap van Twenterand aan Vitens over drinkwaterwinning: ‘We houden voet bij stuk’

VRIEZENVEEN/DEN HAM - Vitens hoeft op geen enkele medewerking van Twenterand te rekenen, zolang onduidelijk blijft of de waterwinning in Den Ham voor schade heeft gezorgd en/of voor schade kan zorgen. Die boodschap bracht wethouder Arjan Hof over aan het drinkweraterbedrijf. „Ik houd voet bij stuk.” Ook als dat betekent dat Vitens de waterwinning voorlopig niet uit kan breiden.

 1. Ilse en de kinderen verliezen bij leven hun geliefde Martin: ‘Hij had niet door wat er stond te gebeuren’
  PREMIUM
  5

  Ilse en de kinderen verliezen bij leven hun geliefde Martin: ‘Hij had niet door wat er stond te gebeuren’

  Martin Wielens heeft een goeie ‘kop’: jongensachtig, goedlachs, stoer. Maar als op zijn 52ste Fronto-Temporale Dementie (FTD) wordt vastgesteld, verandert die sluipmoordenaar zijn gezicht in een doodshoofd. In recordtempo. Net als zijn gedrag, met nukken en kuren. Na zes jaar overlijdt de sportieve Hengeloër. „Hij zag er ouder uit dan zijn vader van 90”, zegt zijn vrouw.
  Borne, Hengelo, Enschede