Volledig scherm
Heraclesspeler Robin Pröpper verrichtte vorig jaar samen met Heracles-mascotte Bultje de aftrap van project Scoor een Boek. © Lenneke Lingmont

Heracles Almelo begint met ‘scholentour’

ALMELO - Het was vaak een voorleesmomentje hier en een voorleesmomentje daar. Voetbalclub Heracles gaat nu meer handen en voeten geven aan schoolbezoeken. "We willen het vooral gestructureerder doen."

Heracles wil basisscholen een uitgebreider programma bieden en daarmee tegelijk meer structuur geven aan schoolbezoeken. "Voorheen was het zo dat we tig keer bij dezelfde school kwamen, vaak nadat ze ons belden: kunnen jullie nog eens een keer langskomen. Dat gaan we nu anders doen", zegt Gerrald Albersen, medewerker marketing en MVO.

Bewegen en lezen

De club is begonnen met de 'scholentour'. Een programma dat zich toespitst op leerlingen uit de groepen drie, vier en vijf. Heracles wil met het programma bewegen en lezen onder kinderen stimuleren. "Met voorleesdagen, maar ook sportieve activiteiten, tijdens een gymles", zegt Albersen. "De aftrap is telkens met een persconferentie. Kinderen mogen vragen stellen aan twee spelers. Ook mascotte Bultje is uiteraard aanwezig."

Aanmelden

Basisscholen kunnen zich voor de scholentour aanmelden bij Heracles. Volgens Albersen zijn de eerste aanvragen al binnen. "Waaronder die van De Windhoek. Daarvoor staat inmiddels een bezoek gepland."

Volledig scherm
Voorleesmomenten hield Heracles al regelmatig, zoals hier bij de Vriezenveense basisschool Shalom. © Emiel Muijderman