Volledig scherm
PREMIUM
© Natuurmonumenten /Ben Walet

Het krioelt van de konijnen in het Schelfhorstpark, Almelo vangt ze met fretten en netten

ALMELO - In het Schelfhorstpark heerst al een tijdje een konijnenplaag. De gemeente Almelo doet er alles aan om de knaagdieren te vangen.

Bezoekers struikelen bij wijze van spreken over de wilde konijnen in het Schelfhorstpark. Op de grasvelden zitten ze bij tientallen. In de kenmerkende aarden en wal tussen de struiken is het een grote gatenkaas van holen. De grote populatie zorgt voor problemen in het park aan de rand van de gelijknamige wijk.  Niet alleen door graafwerk, ook bast van jonge bomen en struiken wordt aangevreten. 

  1. Almelose seksdate liep uit de hand, verdachte moet voor straf werken

    Almelose seksdate liep uit de hand, verdachte moet voor straf werken

    ALMELO - Mishandelde Patrick G. (36) uit Almelo in juni 2018 een uit Zutphen afkomstige vrouw en hield hij haar tegen haar zin vast in zijn woning? Of was er sprake van een heftige seksdate waarbij de nodige drugs gebruikt werd? Voor officier van justitie Eddie Leunk is het duidelijk, wat hem betreft liep een geplande seksdate uit de hand en eindigde in geweld en vrijheidsberoving. Leunk eiste een werkstraf van 160 uur en 114 dagen voorwaardelijke celstraf tegen G.