Directeur Gert ten Hove bij de nieuwe werkplekken op de gang. „Door het onderwijs anders in te richten, heb je ook een ander gebouw nodig. Met meer verschillende ruimtes en zithoekjes waar leerlingen zelfstandig kunnen werken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Gert ten Hove bij de nieuwe werkplekken op de gang. „Door het onderwijs anders in te richten, heb je ook een ander gebouw nodig. Met meer verschillende ruimtes en zithoekjes waar leerlingen zelfstandig kunnen werken.” © Frans Nikkels Fotografie

Het Noordik Almelo verbouwt behalve de school ook het onderwijssysteem: ‘Met wiskunde van een 3 naar een 7,5 gegaan’

ALMELO - Scholengemeenschap Het Noordik staat in de steigers. Niet alleen omdat er aan de Noordikslaan stevig wordt gerenoveerd, ook omdat er een nieuw onderwijssysteem is ingevoerd. Dat is bedoeld om leerlingen met keuzevakken meer maatwerk te bieden. „Of het werkt? Nou, ik ben met wiskunde van een 3 naar een 7,5 gegaan.”

  1. ‘Tante Ineke’ uit Wierden draagt haar Molukse achtergrond met trots: geen woorden maar daden, in Nederland én op Ambon
    PREMIUM

    ‘Tante Ineke’ uit Wierden draagt haar Molukse achter­grond met trots: geen woorden maar daden, in Nederland én op Ambon

    ALMELO - Integratie. Ineke Patty vindt het maar een raar woord. „Wat is dat dan, die integratie? En wat moet ik daar dan nog voor doen? Ik ben in Nederland geboren. Ik spreek het Twentse dialect. Ik ben een diehard Feyenoord-fan, die elke thuiswedstrijd in de Kuip te vinden is. En dan nóg, na 70 jaar, vragen mensen aan me: ‘waar kom je vandaan?’. En nog stééds moet ik uitleggen dat ik geen treinkaper ben. Echt, daar kan ik me zó boos over maken.”