Volledig scherm
Een auto na de diefstal van de velg door de twee mannen. © Politie Almelo

Heterdaadje in Almelo: twee mannen gearresteerd na stelen van velgen van auto's

ALMELO -  Twee mannen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt aan de Roskamstraat in Almelo, nadat ze op heterdaad werden betrapt bij het stelen van velgen van auto's. Een oplettende getuige zag het duo meermaals verdacht door zijn straat rijden, waarna een melding richting de politie ervoor zorgde dat het duo kon worden aangehouen.

De twee mannen zijn 24 en 28 jaar en werden eerder op de vrijdagavond al gezien door de getuige. Het duo reed volgens de politie op een verdachte manier door Almelo en hield zich op bij andere auto's, waarna de buurtbewoner besloot de politie in te schakelen. 

Die kon het duo niet terug vinden, maar na een tweede melding later op de avond trof de politie het voertuig van de twee mannen aan in de Roskamstraat in Almelo. De mannen waren net bezig met het stelen van een velg van een auto en zijn ter plekke opgepakt. Hun auto is in beslag genomen.

De politie heeft sterk de indruk dat de twee mannen al eerder in het weekend velgen hebben gestolen in de omgeving van Almelo en roept iedereen die dit weekend slachtoffer is geworden vaneen soortgelijke diefstal op zich te melden.