Projectontwikkelaar Gerard Assen (links) en bunker-enthousiasteling Bert Nijkamp nemen een kijkje in de donkere ruimte onder het oude stadhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Projectontwikkelaar Gerard Assen (links) en bunker-enthousiasteling Bert Nijkamp nemen een kijkje in de donkere ruimte onder het oude stadhuis. © Lenneke Lingmont

Historische clubs ineens op barricades voor behoud Almelose atoombunker, maar is dat niet te laat?

ALMELO - Tientallen jaren keek niemand om naar de oude atoombunker onder het oude stadhuis van Almelo. Maar inmiddels zijn allerlei erfgoedverenigingen en historische clubs wakker. Terwijl de sloopkogel nadert, zetten ze nog één keer alles op alles om de schuilkelder toch te behouden. 

 1. Brandmelding bij Westerdok in Almelo na vergeten broodjes in de oven

  Brandmel­ding bij Westerdok in Almelo na vergeten broodjes in de oven

  ALMELO - De voorbereidingen op het paasontbijt liepen bij een geestelijke zorginstelling Westerdok aan de Haven Noordzijde in Almelo iets anders dan gepland. Medewerkers willen daar in de nacht van zaterdag op zondag (eerste paasdag) broodjes bakken, maar door onbekende oorzaak worden de broodjes vergeten, waarna ze zwart zijn geworden. De rook uit de oven zorgt ervoor dat het brandalarm afgaat en dat de keuken onder de rook staat.
 1. Aantal peperdure huizen flink gestegen in Zwolle
  Play

  Aantal peperdure huizen flink gestegen in Zwolle

 2. Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis
  Play

  Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis