Almelo krijgt een nieuw zwemcomplex, met binnen en buiten baden. Voor blije zwemfanaten reden tot het ontkurken van champagne.
Volledig scherm
PREMIUM
Almelo krijgt een nieuw zwemcomplex, met binnen en buiten baden. Voor blije zwemfanaten reden tot het ontkurken van champagne. © RIKKERT HARINK

Hoe Almelo in drie jaar spectaculair nieuw zwemparadijs van 21 miljoen voor elkaar bokst

ALMELO - Een nieuw zwemcomplex, met binnen- en buitenbaden, spectaculaire glijbanen, én een sporthal. Kosten: 21 miljoen euro. Zwemliefhebbers kunnen straks hun hart ophalen in Almelo. De gemeenteraad staat achter nieuwbouw, maar pleit wel voor wat aanpassingen.

 1. IJsmakers Van der Poel zitten ongemerkt op een historisch nogal beladen plek in Almelo
  PREMIUM
  Column

  IJsmakers Van der Poel zitten ongemerkt op een historisch nogal beladen plek in Almelo

  Het is een gitzwarte bladzijde in de stadshistorie. Op 16 juni 2008 sloegen alle stoppen door bij een tot op het bot gefrustreerde Almelose horeca-ondernemer. Hij stak op een doordeweekse dag zijn grand café in de binnenstad in brand, reed naar het stadhuis, zette daar ook zijn auto in lichterlaaie, stormde gewapend het overheidsgebouw binnen en nam wethouder Bert Kuiper en vier ambtenaren in gijzeling. Almelo was wereldnieuws. De stad schudde op zijn grondvesten. Wat gebeurde hier en waarom?
 1. Aantal peperdure huizen flink gestegen in Zwolle
  Play

  Aantal peperdure huizen flink gestegen in Zwolle

 2. Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis
  Play

  Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis