De sextortionbus van de politie is op bezoek bij het Twents Carmel College in Losser. Scholieren Delano, Gerco, Danique en Ricardo moeten binnen 20 minuten de codes kraken om te ontsnappen en te voorkomen dat naaktfoto’s van Marije online komen.
Volledig scherm
PREMIUM
De sextortionbus van de politie is op bezoek bij het Twents Carmel College in Losser. Scholieren Delano, Gerco, Danique en Ricardo moeten binnen 20 minuten de codes kraken om te ontsnappen en te voorkomen dat naaktfoto’s van Marije online komen. © Emiel Muijderman

Hoe Danique (14) en Delano (13) uit Losser aan afpersing met naaktfoto ontsnappen (en dat binnen 20 minuten)

sextortionbus in twenteLOSSER - Danique (14) en Delano (13) uit Losser staan voor een onmogelijke opdracht. Een hacker heeft pikante foto’s van Marije te pakken en als zij niet snel 200 bitcoins betaalt, dan zet hij ze op het internet en gaat het brisante beeldmateriaal naar haar ouders. Het duo kan haar redden door vier lastige puzzels te kraken.

  1. Hier rollen 100 kant-en-klare duurzame huizen per jaar van de band: ‘De oplossing voor veel problemen’
    PREMIUM

    Hier rollen 100 kant-en-kla­re duurzame huizen per jaar van de band: ‘De oplossing voor veel problemen’

    BROEKLAND/ALMELO - Huizen die CO2-neutraal zijn, nagenoeg stikstofvrij, volledig natuurlijk en ook nog eens snel worden gebouwd. Het klinkt als een utopie. Maar in een bedrijfshal in het Sallandse kerkdorp Broekland bewijzen Ieke Selen en Victor de Beus dat het kan. „Elke 20 seconden groeit er in de Europese productiebossen genoeg hout voor één woning.” Met hulp uit Almelo.