De huidige stal van de varkensboer, ten noorden van Almelo.
Volledig scherm
PREMIUM
De huidige stal van de varkensboer, ten noorden van Almelo. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Hoe kansrijk is de Almelose megastal voor 16.000 varkens?

ALMELO - In weerwil van de stokstofdiscussie zou ten noorden van Almelo een varkensbedrijf kunnen uitbreiden van 6000 naar ruim 16.000 varkens. De uitstoot van stikstof zou binnen de perken blijven. Kan dat zo?

 1. Stikstofcrisis of niet, Almelo werkt mee aan megastal met 16.000 varkens bij Aadorp (anders gaat het veel geld kosten)
  PREMIUM

  Stikstof­cri­sis of niet, Almelo werkt mee aan megastal met 16.000 varkens bij Aadorp (anders gaat het veel geld kosten)

  ALMELO - Ruim zestienduizend varkens en biggen. Dat behelst het nieuwe uitbreidingsplan van de maatschap Dekker aan de Schout Doddestraat, aan de noordkant van Almelo. Het gemeentebestuur wil eraan meewerken. Daarbij wordt aangevoerd dat uitstoot van stikstof binnen de perken zal blijven. Maar Almelo móet wel, in zekere zin. Het plan afkeuren zou de gemeente meer dan een miljoen euro kosten.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  4

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?