Voorlopers controleren PMD-containers in Nijverdal en delen waar nodig waarschuwingen uit, als er andersoortig afval in de bakken zit.
Volledig scherm
Voorlopers controleren PMD-containers in Nijverdal en delen waar nodig waarschuwingen uit, als er andersoortig afval in de bakken zit. © Lenneke Lingmont

‘Huftergedrag’ bij afvalinzameling: Almelo neust in plasticbak om verkeerd vuilnis op te sporen

ALMELO - Wie graait er nu weer in de oranje container? Is het een zwerver, op zoek naar etensresten? Niet dus. Er snuffelt een zogenaamde voorloper in de PMD-bak. Een medewerker van de gemeente Almelo, die speurt naar afval dat niet thuishoort in de container voor Plastic, Metalen verpakkingen en Drinkpakken.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”