Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Huurders Beter Wonen in Almelo luiden noodklok door corona: ‘Stel verhoging huurprijzen uit’

ALMELO - Huurdersorganisatie Stichting Huurdersplatform Beter Wonen (SHBW) wil dat woningcorporatie Beter Wonen de aanstaande huurverhoging enkele maanden uitstelt. Het huurdersplatform vreest dat anders een aantal huurders in deze coronacrisis in grote financiële problemen komt.

De woningstichting voert zo nu en dan reguliere huurverhogingen door. Volgens de huurdersorganisatie komt die huurverhoging nu totaal op het verkeerde moment. Daarom is er vanuit het platform een brief naar de directie van de woningcorporatie gegaan, waarin de huurders pleiten voor een uitstel van enkele maanden. 

Quote

Het betreft vooral huurders die een kleine onderne­ming leiden en die hun activitei­ten fors zien verminde­ren

Stichting Huurdersplatform Beter Wonen

‘De vrijheidsbeperkende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben vaak ingrijpende (inkomens)gevolgen voor huurders van Beter Wonen’, schrijft het huurdersplatform in de noodkreet. ‘Het betreft dan vooral huurders die een kleine onderneming leiden en die hun activiteiten fors zien verminderen. Ook hun werknemers – eveneens vaak huurder van Beter Wonen – zien door de huidige omstandigheden hun inkomen dalen.’

Tegemoetkoming 

Volgens huurdersorganisatie SHBW zou Beter Wonen de bewoners enorm tegemoet komen door de komende huurprijsaanpassing nog een tijdje uit te stellen. In de brief benadrukt de SHBW dat de huurders zich bewust zijn van het financiële offer dat de corporatie dient te brengen. ‘Bijzondere tijden nopen vaak tot bijzondere maatregelen’, meent de organisatie. 

‘Een uitstel van enkele maanden van bepaalde investeringen zal bijvoorbeeld niet van dramatische invloed zijn op de staat van het BW-bezit, maar op dit moment enig lucht kunnen brengen in de financiële zorgen van huurders.’

Duitsland en Frankrijk

De huurdersvereniging wijst er op dat veel Duitse en Franse woningstichtingen de geplande huurverhogingen eveneens hebben geschrapt om de huurders niet in financiële moeilijkheden te brengen. 

  1. De Bende van Almelo wegwuiven is het domste wat gemeente kan doen
    PREMIUM
    Column

    De Bende van Almelo wegwuiven is het domste wat gemeente kan doen

    ALMELO - De Bende van Almelo. De aankondiging van de gevreesde uitzending van BNN/VARA was al niet zo vleiend. De harde werkelijkheid van een uur televisie op primetime donderdagavond was conform de verwachtingen vernietigend. De belofte aan de kijkers van de eerste aflevering van het tv-programma Opstandelingen dat er een desastreus beeld zou worden geschetst van de bestuurscultuur in Almelo werd volledig ingelost. De reportage, waar qua journalistieke aanpak weinig op aan te merken valt, moet in het stadhuis tot nadenken stemmen.