Volledig scherm
Ilse DeLange gaat meedoen aan een programma op de Duitse televisie. Dat meldt ze op Instagram. Het gaat om de show Sing meinen song. Het programma is de Duitse versie van De Beste Zangers Van Nederland. © ANP Kippa

Ilse DeLange doet mee aan Duitse versie van Beste Zangers

ENSCHEDE - Ilse DeLange gaat de grens over. De Almelose zangeres kondigt op Instagram aan dat ze mee gaat doen aan het Duitse programma Sing Meinen Song, een variant op het in Nederland razend populaire ‘Beste Zangers’: “Ich freue mich riesig!”

Sing Meinen Song wordt sinds 2014 uitgezonden op de Duitse zender VOX en wordt dit jaar opgenomen in Zuid-Afrika, zoveel maakt Ilse's post op Instagram duidelijk. De uit Almelo afkomstige artieste wordt op de foto omringd door andere deelnemers aan het programma, waaronder de Iers-Amerikaanse zanger Michael Patrick Kelly van The Kelly Family. 

Tuckerville en Duncan

Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe seizoen van de Duitse liedjesshow mét Ilse DeLange wordt uitgezonden. De Twentse zangeres is de laatste jaren naast haar eigen zangcarrière maar wat druk met allerlei projecten. Ze is de drijvende kracht achter festival Tuckerville op het Rutbeek en was nauw betrokken bij de winnende performance van Duncan Laurence op het Songfestival van dit jaar.