Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Inbreker ontkomt met buit in Almelo

ALMELO - Een  bewoner belde direct 112 toen hij ’s nachts een inbreker in zijn huis hoorde. Binnen enkele minuten waren agenten ter plekke. Toch wist de dief te ontkomen. De inbraak was maandag rond 02.00 in een woning aan de Blauwhuisweg. 

De bewoner werd wakker van een harde klap en hoorde voetstappen. Er zijn onder meer een televisie en playstation gestolen. Agenten hebben met een politiehond in de omgeving gezocht. Zonder resultaat. De dader(s) werd niet gevonden.

Opvallend is dat er bij de woning aan de Blauwhuisweg tussen 23.00 en 01.55 uur meerdere malen is aangebeld, meldt de politie. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

  1. Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstichting Almelo

    Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstich­ting Almelo

    Brandstichting in een woning in Almelo laat twee jaar na dato nog altijd diepe sporen na bij het slachtoffer. “Dit heeft mij gebroken”, zei de vrouw in haar slachtofferverklaring. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van een poging tot moord. Datzelfde geldt voor brandstichting aan de Palestrinastraat in hetzelfde jaar. Het eist gevangenisstraffen van 8 tot 16 jaar tegen de verdachten uit Heerde, Apeldoorn en Nunspeet.