Jan Hammink is vastbesloten om een comeback te maken in de Almelose gemeenteraad. Is het niet dit jaar, dan wel bij de verkiezingen van 2022.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Hammink is vastbesloten om een comeback te maken in de Almelose gemeenteraad. Is het niet dit jaar, dan wel bij de verkiezingen van 2022. © Rikkert Harink

Jan Hammink (69) wil Almelo nog altijd redden, maar moet even op de rem: ‘Mensen klampen me nog steeds aan met hun sores’

ALMELO - Waar is Jan Hammink (69) toch gebleven? Begin dit jaar was de markante politicus opeens uit het straatbeeld verdwenen. Met muziek, insuline en een gezonde leefstijl probeert de ‘ombudsman van Almelo’ op te krabbelen. Dat hij terugkeert in het stadhuis weet hij zeker. „Misschien sneller dan je denkt.” 

  1. Henk viel in 1944 als een blok voor de schoonheid van Lammy, nu zijn ze 75 jaar getrouwd
    PREMIUM

    Henk viel in 1944 als een blok voor de schoonheid van Lammy, nu zijn ze 75 jaar getrouwd

    Het is 1944, oorlog. Voor tieners in Veendam is ‘heen en weer lopen op de Kerkstraat’ hun enige vertier. De meisjes aan de ene kant, de jongens aan de andere. En maar kijken. Henk Mulder smelt als hij een meisje ziet met een lief gezicht en lang, zwart haar. „Ik vond het een schoonheid.” Dat is Lammy Weij, uit het aangrenzende dorp Wildervank. Hij stapt op haar af en laat haar niet meer gaan.
    Enschede