Jan Hammink is vastbesloten om een comeback te maken in de Almelose gemeenteraad. Is het niet dit jaar, dan wel bij de verkiezingen van 2022.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Hammink is vastbesloten om een comeback te maken in de Almelose gemeenteraad. Is het niet dit jaar, dan wel bij de verkiezingen van 2022. © Rikkert Harink

Jan Hammink (69) wil Almelo nog altijd redden, maar moet even op de rem: ‘Mensen klampen me nog steeds aan met hun sores’

ALMELO - Waar is Jan Hammink (69) toch gebleven? Begin dit jaar was de markante politicus opeens uit het straatbeeld verdwenen. Met muziek, insuline en een gezonde leefstijl probeert de ‘ombudsman van Almelo’ op te krabbelen. Dat hij terugkeert in het stadhuis weet hij zeker. „Misschien sneller dan je denkt.” 

  1. Familie vermoorde Almeloërs vol verdriet en boosheid: ‘Hij heeft ze niet vermoord, het systeem heeft dat gedaan’
    PREMIUM

    Familie vermoorde Almeloërs vol verdriet en boosheid: ‘Hij heeft ze niet vermoord, het systeem heeft dat gedaan’

    ALMELO - Maral Dermovsesian (52) was een lieve, behulpzame, alleenstaande moeder van twee. Haar tante, Zonund Kardanakyan (70), een zorgbehoevende, vriendelijke weduwe. Ze werden vermoord, in Zonunds flat in Almelo, zonder reden. Het slaat een diep gat in hun familie, die boos en verdrietig tegelijk is. „Een buurman die zijn buurvrouw afslacht… wat voor man is dat?”