Volledig scherm
Ze hebben ’m echt! Joke Pezie en Jos Tornij zijn sinds vrijdagavond de trotse bezitters van de Almelo Speld. © Reinier van Willigen

Joke Pezie en Jos Tornij ontvangen Almelo Speld

ALMELO - Joke Pezie en Jos Tornij zijn vrijdagavond onderscheiden met de Almelo Speld, een waardering voor voor mensen die iets bijzonders hebben gedaan voor hun buurt of de stad of een buitengewone prestatie leverden in de wetenschap, kunst, cultuur of sport. 

Het duo kreeg de speld vanwege hun verdiensten voor de Twentse Fietsvierdaagse die steevast in Almelo haar begin- en eindpunt heeft en tal van andere activiteiten. Ze kregen de onderscheiding uitgereikt door wethouder en loco-burgemeester Arjen Maathuis.

De uitreiking was tijdens de vrijwilligersavond van het comité Herdenking 4 en 5 mei bij Preston Palace in Almelo, niet toevallig het begin- en eindpunt van de vier etappes van de Twentse Fietsvierdaagse die afgelopen week plaatshad.

Volledig scherm
Jos Tornij en Joke Pezie met de Almelo Speld en een oorkonde, die zij kregen uit handen van wethouder en loco-burgemeester Arjen Maathuis. © Reinier van Willigen