Jong Oranje probeert in de Almelose IISPA-hal het blok van de Fransen te slopen. Dat lukte niet, de Fransen wonnen de oefenwedstrijd met 3-1.
Volledig scherm
Jong Oranje probeert in de Almelose IISPA-hal het blok van de Fransen te slopen. Dat lukte niet, de Fransen wonnen de oefenwedstrijd met 3-1. © Reinier van Willigen

Jong Oranje brengt topvolleybal even terug in Almelose IISPA-hal

ALMELO -  De IISPA-sporthal in Almelo was maandag weer eens het decor van nationaal topvolleybal. Twee jeugdinterlands zorgden voor een  bescheiden oranje-sfeertje in de Almelose accommodatie. De meiden wonnen met 3-2 van Japan, de jongens gingen met 3-1 onderuit tegen Frankrijk.

De IISPA moest de afgelopen jaren afscheid nemen van frequent topvolleybal. Het eredivisieteam van Eurosped verkaste naar Vroomshoop, aan het internationale eindejaars topvolleybaltoernooi kwam ook een einde. Maar het Almelose sportbedrijf heeft een goede relatie met de nationale volleybalbond Nevobo. Dat komt onder meer omdat het regionaal talentencentrum van de Nevobo in de IISPA onderdak heeft. Bovendien realiseert de Nevobo zich dat Twente een pure volleybalregio is, waar op op hoog niveau wordt gespeeld. Want behalve Eurosped spelen ook Set-Up’65 (Ootmarsum) en Apollo 8 (Borne) in de eredivisie.

Meiden

De meiden van Jong Oranje namen het maandagmiddag in Almelo op tegen Japan.  De selectie heeft met Joanne Brilhuis uit Denekamp (Devoko), Tess Leemreize uit Delden (Apollo 8), Emily Silderhuis uit Ootmarsum (Talentteam) en Marije ten Brinke uit Enter (Apollo 8) Twents bloed. 

Vooral de Enterse middenspeelster had een mooi aandeel in het basisteam dat Japan in  een spannende vijfsetter versloeg: 25-27, 25-19, 23-25, 25-19, 15-12. „Belangrijk voor ons, deze oefenzege. We hebben een nieuw team, spelen en trainen veel samen en werken naar een ek-kwalificatietoernooi in april toe. Dit geeft weer vertrouwen. Bovendien mooi om hier in deze IISPA-hal te spelen voor een oranje publiek”, aldus de Enterse

Maandagavond kwamen de lange jongens van Jong Oranje in actie. Ze konden het niet bolwerken tegen Frankrijk. Na een sterke eerste set (25-21), ging het tweede bedrijf nipt verloren (25-27) waarna de Fransen de zege naar zich toetrokken (18-25, 16-25).