Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoner Maik Nieuwenhuis uit Almelo Noordoost is blij dat zijn weidse uitzicht straks niet volgebouwd wordt. © Annina Romita

Kavels in Almelose nieuwbouwwijk ‘Noordoost’ worden toch niet kleiner

ALMELO - De eigenaren van de grootste kavels in de nieuwbouwwijk Almelo NoordOost kunnen opgelucht ademhalen. De gemeente zet een streep door de herverkavelingsplannen voor het ‘rijkere’ deel van de wijk ten noorden van de Ootmarsumsestraat. 

Het plan om de bouwpercelen van 1.200 vierkante meter en groter in stukken te hakken, om meer kavels te kunnen verkopen, stuitte eerder dit jaar op grote weerstand bij de huidige bewoners. De woningeigenaren voelden zich naar eigen zeggen in de steek gelaten door de gemeente. „Jarenlang is ons voorgehouden dat dit deel van Almelo NoordOost de weidse, groene uitstraling zou behouden. Die visie wilde de gemeente Almelo koste wat het kost vasthouden. Dat is ons altijd beloofd, maar nu stappen ze er toch vanaf”, zei buurtbewoonster Ineke Slee in juni van dit jaar. Zij en andere bewoners zetten in die periode een actie op touw tegen de kavelverkleining. 

  1. Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater
    PREMIUM
    ONS DNA

    Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater

    ALMELO - Aanloop hebben Bert en Wil Nakken altijd wel. Vooral in zonnige tijden, wanneer hun planten kleurrijk staan te schijnen en moeiteloos de hele wijk opvrolijken. Het is dan ook een voor deze contreien onalledaagse vegetatie die ze in hun tuin bijeen hebben gebracht. Bananenbomen, agaves, palmen – hoe lang is het nog maar geleden dat van deze planten werd gezegd dat ze zo hoog op de Almelose breedtegraad niet konden groeien?