Kerstparade in disneysfeer zet stadshart Almelo op zijn kop

ALMELO - De kerstparade in Almelo heeft zaterdagmiddag veel publiek naar de binnenstad getrokken. De stoet met ruim vijftig sprookjes- en disneyachtige personages zorgde vooral bij de kinderen voor veel opwinding.

De optocht door het centrum eindigde op de Koornmarkt, het kloppende hart van Winters Almelo, zoals het evenement traditiegetrouw is gedoopt. Hier verzamelden de artiesten zich in hun fraaie outfitten en zochten ze het contact met de kinderen en hun fotograferende en filmende vaders, moeders, opa’s en oma’s. Er waren fotoshoots, een voorleessessie, muziekoptredens van Wilhelmina en er stonden volop kraampjes met lekkernijen in alle smaken en soorten. 

Slecht weer

De kerstparade zou eigenlijk tussen een en vijf uur in drie sessies worden opgevoerd maar de laatste aflevering moest worden geschrapt omdat het weer verslechterde. Wind en harde regen joeg de mensen in het tweede deel van de middag weg uit de stad.

Het spektakel herhaalt zich zondag volgens hetzelfde protocol. Dan is er ook een koopzondag en is er ook een kerstmarkt in de stad. De Doelenstraat organiseert bovendien een eigen markt.

Volledig scherm
© Videostill