Vrouwe Justitia
Volledig scherm
PREMIUM
Vrouwe Justitia © ANP

Kinderbescherming beperkt contactmomenten met Twentse gemeenten

ALMELO - De Raad voor de Kinderbescherming beperkt voortaan het aantal contacten voor advies en consult met de Twentse gemeenten. Zo moet meer ruimte ontstaan om wachtlijsten weg te werken.

De Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) functioneert sinds 2015 als een vraagbaak voor de gemeenten. In dat jaar werd de jeugdzorg gedecentraliseerd. Sindsdien valt het onder verantwoordelijkheid van de gemeenten. „Het hele stelsel ging op de schop”, zegt beleidsadviseur Frans van der Haar van de RvdK. „Niemand wist precies wat er op ons afkwam. Daarom hebben we besloten om zoveel mogelijk samen op te trekken.”

  1. Autozaak AutoVen Almelo al na vier maanden gesloten, politie onderzoekt ‘schimmige praktijken’
    PREMIUM

    Autozaak AutoVen Almelo al na vier maanden gesloten, politie onderzoekt ‘schimmige praktijken’

    ALMELO/BORNE/ENTER – Autobedrijf AutoVen is uitgelopen op een fiasco. De zaak aan de Twentelaan in Almelo is al na vier maanden gesloten. Rudy en Harriëtte van de Ven zijn naar eigen zeggen met de verkeerde mensen in zee gegaan. Die personen betichten op hun beurt het autobedrijf van allerlei duistere zaakjes. De politie heeft het in onderzoek en kwam deze vrijdag bij het Enterse bedrijf van Van de Ven in actie wegens een bedreiging.