Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Frank van de Ven van Kuperus Bedden. © Cees Elzenga

Kuperus in Almelo: een bed voor 30.000 euro, maar dan heb je ook wat

MADE IN TWENTEALMELO - Slechts 10 procent van de Nederlanders heeft meer dan 3000 euro over voor een bed. In dat hoogste segment van de markt is Kuperus Almelo al 115 jaar actief met concurrenten als Hästens en Schramm. De prijs van een luxe slaapsysteem kan oplopen tot boven de 30.000 euro. Maar dan heb je ook wat.

Verleden

Sjoerd Kuperus begint in 1905 met de productie van stalen ledikanten in Almelo. Zijn zoons Gerrit en Hidde nemen de zaak later over. De familie Kuperus blijft tot 1992 eigenaar van de beddenfabriek, waar in de hoogtijdagen zo’n honderd mensen werken. De productie van stalen bedden, die in die dagen ook aan ziekenhuizen worden verkocht, is zeer arbeidsintensief. 

  1. Almelose seksdate liep uit de hand, verdachte moet voor straf werken

    Almelose seksdate liep uit de hand, verdachte moet voor straf werken

    ALMELO - Mishandelde Patrick G. (36) uit Almelo in juni 2018 een uit Zutphen afkomstige vrouw en hield hij haar tegen haar zin vast in zijn woning? Of was er sprake van een heftige seksdate waarbij de nodige drugs gebruikt werd? Voor officier van justitie Eddie Leunk is het duidelijk, wat hem betreft liep een geplande seksdate uit de hand en eindigde in geweld en vrijheidsberoving. Leunk eiste een werkstraf van 160 uur en 114 dagen voorwaardelijke celstraf tegen G.