Volledig scherm
© Marieke Bakker DTCT

Lege winkels aan Eskerplein Almelo snel weer gevuld

ALMELO - Leegstand in het winkelcentrum rond het Eskerplein houdt nooit lang aan. Dat blijkt nu opnieuw, want de leegte die onder meer kledingzaak Ter Stal aan de Ootmarsumsestraat heeft achtergelaten, is over niet al te lange tijd alweer opgevuld.

De kledingwinkel verhuisde onlangs vanuit het pand aan de Ootmarsumsestraat naar een winkelruimte er tegenover, pal aan het Eskerplein. "Waar we door de meer centrale ligging verwachten meer aanloop te krijgen", zegt Ter Stal-rayonmanager Inge Schonewille. "Niet dat we aan de Ootmarsumsestraat niets te doen hadden. Maar nu hebben we de parkeerplaats voor de deur, dat helpt zeker. En de indeling van de winkel past ook beter bij onze ambities."

Voor het gebouw dat Ter Stal achterlaat, is al een nieuwe huurder gevonden, meldt Roy Nieuwenhuis van makelaar Boers & Lem. In het pand opent binnenkort een fysiotherapiepraktijk van de landelijke keten Fysius.

Gewild

"Er is meer goed nieuws te melden over die rij winkelpanden aan de Ootmarsumsestraat", geeft Nieuwenhuis aan. "Zo openen er straks ook een kapsalon en een parfumerie in dat deel van de straat. Het zijn gewilde locaties. Zowel aan het Eskerplein als aan de Ootmarsumsestraat is de interesse groot. Het gebied is een zeer goedlopend winkelcentrum. Vandaar dat een pand nooit lang leeg staat."

De vastgoedconsultant van Boers & Lem gaat op korte termijn in gesprek met woningcorporatie Sint Joseph over het laatste, leegstaande bouwwerk. Speelgoedwinkel Top 1 Toys sloot kort geleden het filiaal in de straat, waardoor dat pand nu even niet in gebruik is. De winkeliers van de speelgoedzaak runden daar eveneens een vestiging van boekenwinkel The Read Shop. Zij namen het assortiment over van Rob van Roekel. Nieuwenhuis: "We hebben er vertrouwen in dat ook daarvoor snel een nieuwe ondernemer wordt gevonden."