Agnes Oude Nijhuis en Henk Weusthof zijn 40 jaar lid van toneelvereniging Concordia. Binnenkort staan ze weer op de planken met een nieuw toneelstuk.
Volledig scherm
PREMIUM
Agnes Oude Nijhuis en Henk Weusthof zijn 40 jaar lid van toneelvereniging Concordia. Binnenkort staan ze weer op de planken met een nieuw toneelstuk. © Robin Hilberink

Leven zonder toneel ondenkbaar voor Albergse veteranen Concordia: ‘Spelersduo kent elkaar door en door’

ALBERGEN - Ze zijn veertig jaar lid van toneelvereniging Concordia. En daar komen volgens Agnes Oude Nijhuis en Henk Weusthof nog wel enkele jaren bij. Want een leven zonder toneelspelen? Dat kan eigenlijk niet. Hoewel soms de leeftijd wat parten begint te spelen. „Teksten onthouden, dat gaat niet meer zo makkelijk,” aldus de 80-jarige Weusthof.

  1. Supergevaarlijke verdachten ‘voor de rechter’ via video ? Advocaat Jan Vlug uit Deventer vindt het maar niets
    PREMIUM

    Superge­vaar­lij­ke verdachten ‘voor de rechter’ via video ? Advocaat Jan Vlug uit Deventer vindt het maar niets

    Zwaarbewapende militairen voor de rechtbank, helikopters met sluipschutters boven de stad. Als het aan minister Yeşilgöz van Justitie en Veiligheid ligt is dat beeld verleden tijd. Levensgevaarlijke verdachten volgen hun proces straks via een beeldscherm vanuit de gevangenis, net zoals de maffiabazen in Italië. Overijsselse rechters en advocaten bekijken het voorstel met argusogen.