Volledig scherm
(foto ter illustratie) © anp

Man (26) opgepakt voor aanrijden motoragenten in Almelo

ALMELO - De politie heeft maandag een 26-jarige man opgepakt die wordt verdacht van het omverrijden van motoragenten in Almelo op Tweede Kerstdag. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, wordt poging tot doodslag verweten.

De man ontvluchtte Tweede Kerstdag een verkeerscontrole die de politie hield in Borne. Agenten zetten daarop de achtervolging in, waarna de verdachte op de Albergerweg in Zenderen staande kon worden gehouden. De 26-jarige automobilist koos toch weer het hazenpad, reed hard weg en ramde daarbij een politiemotor. Een agent kon net op tijd wegspringen en werd niet geraakt.

Schoten gelost

Een achtervolging volgde, waarbij hoge snelheden werden bereikt. Op de Gravenallee in Almelo stopte de bestuurder vlakbij het kanaal Almelo-Nordhorn opnieuw. De man reed vervolgens in volle vaart tot twee keer toe achteruit in op de motoragenten, aldus de politie. Hierbij raakten de agenten lichtgewond en werden hun motoren zwaar beschadigd. Tijdens de achtervolging werd door agenten meerdere keren geschoten.

Spoorloos

De bestuurder reed verder richting Almelo en liet zijn zwaar beschadigde auto achter vlak bij de brug over de beek Loolee. Van de verdachte ontbrak daarop ieder spoor. Maandag kon alsnog de 26-jarige man alsnog in de boeien worden geslagen.